• Nederlands
  • English
  • Deutsch

HOOFDKANTOOR HOMAR B.V.

Address : Marconiweg 15, 8071RB Nunspeet
The Netherlands
Tel : +31-341-253982
Fax : +31-341-254207
E-mail : info@homar.nl
Website : www.homar.nl

Over ons

Homar B.V. is een Nederlands import -en exportbedrijf voor mobiele hijskranen met een ervaring van meer dan 40 jaar in de internationale handel. Het familiebedrijf werd in 1974 opgericht door A. ten Hove sr. en in 1995 overgenomen door zijn zonen Henk en Bram, de huidige eigenaren. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie die actief is over de hele wereld.

Links naast de kraan loopt A. ten Hove sr.

1968 – 1995 | Van dumphandel naar mobiele hijskranen

In 1968 begon A. ten Hove sr. in Harderwijk ‘Dumphandel A. ten Hove’. De dumphandel handelde vooral in Amerikaanse dumpgoederen en voertuigen, waaronder REO met Austin Western afsleepkranen.

In 1974 verhuisde het bedrijf naar Nunspeet en daar werd Homar B.V. opgericht. In die tijd was er ook een overgang van de handel in dumpgoederen naar personen -en vrachtwagens, grondverzetmateriaal en mobiele hijskranen. In 1980 kwamen Henk en Bram, de zonen van A. ten Hove sr. bij het bedrijf. Bram richtte zich vooral op de personen -en vrachtwagens, terwijl de focus van Henk lag bij de mobiele hijskranen.

In 1992 verhuisde het bedrijf naar Industrieterrein de Lepelingen. Daar werd een loods voor opslag gebouwd. Vandaag de dag is het bedrijf nog steeds gevestigd op deze plek.

Homar BV – Nunspeet

1995 – 2015 | Homar B.V. een internationaal bedrijf

Na het overlijden van A. ten Hove sr. in 1995 namen zijn zonen Henk en Bram het bedrijf geheel over. Zij richtten zich enkel op de handel in mobiele hijskranen. Ook werden er monteurs aangesteld voor werkzaamheden aan de hijskranen. Daarop functioneerde de loods niet langer meer als opslagplaats maar als werkplaats voor de monteurs. Ook werd het huidige kantoorpand op het terrein gebouwd. Het bedrijf groeide gestaag naar wat het nu is: een internationaal bekende organisatie in de handel van mobiele hijskranen.

De kernwaarden die Homar B.V. nastreeft zijn gericht op vertrouwen, eerlijkheid en een goede relatie met klanten. Zo komen klanten terug, er zijn bedrijven die al langer dan 20 jaar klant zijn. Ook nieuwe klanten weten hun weg te vinden naar Nunspeet. Homar B.V. is inmiddels actief over de hele wereld; van IJsland via Myanmar tot Nieuw-Zeeland.

2015 – … | Bouw aan de toekomst

In 2015 is er een nieuw kantoorpand neergezet. Zo maakt Homar B.V. zich klaar voor de toekomst.

page stocklist